contact?

Introductie nieuwe website en ambassadeur

CO2 reductie, circulariteit en het verminderen plastic in het milieu zijn belangrijke thema’s in onze samenleving. De plastic lichtmast, gemaakt van moeilijk te recyclen afval plastic, is een product dat 100% past bij het invullen van deze thema’s. Per mast wordt 113kg CO2 bespaard. De mast heeft een levensduur van circa 60 jaar is 100% circulair (9x recyclebaar). Bovendien komt er 100kg minder plastic in de verbrandingsoven en het milieu terecht. Meer informatie vind je op onze specifieke website: www.savelighting.nl.

Ieder jaar wordt er 250 miljoen ton plastic geproduceerd en ieder persoon gooit gemiddeld 100kg plastic per jaar weg. Het grootste deel (60%) wordt verbrand en slechts 15% wordt gerecycled. De rest verdwijnt in het milieu. “Al jaren trek ik me deze problematiek aan en de afval plastic lantaarnpaal is een perfect product om een bijdrage te leveren aan de oplossing voor het plastic probleem”, aldus Ruben van Bochove. ”Ik denk dat er heel veel mogelijkheden zijn in onze openbare verlichtingsmarkt, er zijn meer dan voldoende plekken waar de mast tot zijn recht kan komen. Ik heb er vaker voorzichtig aandacht voor gevraagd, maar nu als zelfstandige kan ik mijn eigen weg hierin kiezen. Vanaf vandaag zal ik de afval plastic lichtmast actief gaan promoten als ambassadeur van save plastics.”

De afval plastic lichtmast is geen nieuw product; De Tulp is, met een beperkt assortiment, reeds enkele jaren geleden geïntroduceerd en is bij verschillende (grote) projecten toegepast. Het heeft unieke eigenschappen en levert een enorme bijdrage aan een van de grote problemen van de 21ste eeuw. Iedere gemeente heeft de mogelijkheid om de mast toe te passen, klein- en grootschalig. De investeringskosten zijn hoger maar de exploitatiekosten (LCA of TCO) lager. En nog veel belangrijker: het levert een enorme bijdrage aan de milieudoelstellingen!

Is jouw gemeente bezig om steeds duurzamer te worden en zoek je naar mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Duurzame groet,

Namens het gehele save plastic team,

Ruben van Bochove
ruben@vanbochove.eu
06 5383 5758

keurmerken

Vraag naar onze FSC® en PEFC®-gecertificeerde producten.