contact?

kunststof steigers en vlonders

Kunststof steigers en vlonders van save plastics geven niet alleen duizenden kilo’s plastic een nieuw leven, maar bieden ook voordelen ten opzichte van hout. Zo is de opbouw van een kunststof steiger of vlonder gelijk aan die van een houten variant, maar heeft deze geen last van rot of gladheid.

Voor het ontwerp van een kunststof steiger maken wij gebruik van onze combi-palen. Dit zijn houten palen met een stalen bus waarop een kunststof paal bevestigd is. Het houten deel staat onder water en rot niet; het kunststof deel staat boven water en rot evenmin. De palen worden met een kesp onderling verbonden. Hier kunnen staal versterkte onderliggers op worden geschroefd waarop vervolgens het kunststof frame kan worden bevestigd.

Kunststof steiger van save plastics

Kenmerken

 • Onderhoudsvrij, levenslange garantie
 • Eenvoudig te reinigen
 • Uitstraling en verwerkbaarheid gelijk aan hout
 • Geen rot of gladheid door combinatie hout / kunststof
 • Indien gewenst met randafwerking, vingerpieren, trapconstructies en aanpalende producten
 • Prefab levering mogelijk
 • MKI-score aanwezig

De ervaring leert dat het niet opvalt dat de steigers van kunststof zijn, bovendien worden het product als optimaal gebruiksvriendelijk ervaren. De steigers en vlonders zijn ongevoelig voor rot, splinteren niet en zijn eenvoudig te reinigen. Voor beheerders van de openbare ruimte is de lange onderhoudsvrije levensduur aantrekkelijk.

Specificaties

Materiaal:Natur-line 100% gerecyclede kunststofmix
Indien van toepassing hout, vezel of staalversterkt
Kleuren:Grijs kunststof  Bruin kunststof  Zwart kunststof
Afmetingen:Maatwerk
Levensduur:Duurzaamheidsklasse 1+ (> 40 jaar)

leveringsprogramma materiaaleigenschappen alle oplossingen

interesse in onze oplossingen?

Team

Bram, Marlous, Robert, René, Leon, Ruben en Stefan

Ruim 30 jaar maken wij met succes gerecyclede oplossingen voor de weg-, water- en natuurbouw. Graag demonsteren wij de eindeloze mogelijkheden. Dit doen we door middel van events met onze mobiele recyclingfabriek of we bezoeken samen een gerealiseerd project. Benieuwd hoeveel impact je kunt hebben met oplossingen uit afval plastic? Neem contact op met ons.

Je vindt ons in Arnhem op het meest duurzame industriepark (Industriepark Kleefse Waard) van Nederland. Hier vind je ook ons inspiratiepad, waar je diverse oplossingen van save plastics kunt bekijken en uittesten.

 

  Net als jij hechten wij veel aan privacy en daarom is het voor ons vanzelfsprekend dat we voorzichtig omgaan met jouw gegevens.

  keurmerken

  Vraag naar onze FSC®- en PEFC-gecertificeerde oplossingen.