kunststof beschoei­ing

duurzame oever­bescherming

Om onze oevers en waterkanten te beschermen en te stabiliseren hebben wij de Holland Wall kunststof beschoeiing ontwikkeld. Deze kunststof beschoeiing is niet opgebouwd uit losse planken maar uit één paneel van 250 cm lang en 80 cm hoog. De bovenzijde van het paneel heeft een deksloof van 5 cm breed en de wanddikte is ongeveer 3 cm. Aan de voorzijde is een traditioneel plankenmotief te zien. De panelen worden gekoppeld door de lip-lasverbinding. Aan de waterzijde doen de speciaal ontwikkelde combi- palen dienst als stevigheid.

duurzame-beschoeiing
R

onderhoudsvrij

R

geen losse planken maar één paneel van 250 cm

R

geen rot door palen met combinatie hout/kunststof

R

staal en/of glasvezelversterkte gording

R

hoog slagvast en UV stabiel

R

MKI-score aanwezig

combi-palen

combi palen

Om rotting op de waterlijn te voorkomen worden bij het plaatsen van de beschoeiing combi-palen gebruikt. Deze palen zijn gemaakt van onbehandeld naaldhout en voorzien van een kunststof kop. Het kunststof deel heeft een lengte van 1000 mm en zorgt ervoor dat het hout bij de lucht-/waterlijn is ingepakt, waardoor het niet kan gaan rotten. Wij werken hiervoor uitsluitend met gecertificeerd hout uit Europese bossen. Wij maken gebruik van een staalversterkte gording wanneer het nodig is om de beschoeiing te verankeren. Een deksloof van hout zorgt voor een traditionele uitstraling.

specificaties

materiaal:

100% gerecycled kunststof (PE-PP compound)

kleuren:

bruin-kunststof

afmetingen combipaal:

ø 120 x 2500 mm
ø 150 x 3500 mm
ø 175 x 7000 mm

afmetingen holland-wall:

2500x30x800 mm

levensduur:

Duurzaamheidsklasse 1+ (> 40 jaar)

SROI:

PSO 3 certificering

reach out!

Geinspireerd? Deel je onze waarden? Kunnen we je helpen in jouw uitdaging? Laat het ons weten, we vinden voor alles een lokale circulaire oplossing.

reach out!

Geinspireerd? Deel je onze waarden? Kunnen we je helpen in jouw uitdaging? Laat het ons weten, we vinden voor alles een lokale circulaire oplossing.

Nederland-circulair
pefc-label-pefc30-32-898-pefc-label
logo-nationale-milieudatabase
FSC
PSO-Nederland-Trede-3

Vraag naar onze FSC® of PEFC-gecertificeerde producten.