save plastics

ons verhaal

Onze visie is een circulaire wereld, waar we gebruiken wat we al hebben, waar we minder importeren en minder exporteren, en waar we lokale oplossingen zoeken voor lokale vraagstukken. Wij zien geen plastic afval, maar een waardevolle grondstof. Een grondstof die wij gebruiken voor het maken van duurzame producten voor de buitenruimte. Waar mogelijk delen wij onze kennis en verbinden wij ons aan lokale initiatieven.

save-plastics-historie

wie we zijn

Save plastics bestaat al 30+ jaar en is uit idealisme van oprichter Gerard Peters ontstaan. In de jaren 80 gerecyclede hij landbouwfolie tot grondstof. Later heeft zijn zoon Bram Peters het stokje overgenomen en de onderneming gebracht waar deze nu is. Een circulair koploper in Nederland. Wij zien liever een wereld zonder plastic. Maar zolang er nog iedere dag tonnen met nieuw plastic geproduceerd worden kun je er beter nuttige producten van maken. We zijn de duurzame parel van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I enW) en een betrouwbare leverancier van gecertificeerde producten van huishoudelijk afval plastics voor de infrabouw en buitenruimte. Zo bouwen wij mee aan een wereld zonder plastic afval.

Track record

Al meer dan 35 jaar zijn wij aanvoerder op het gebied van milieubeheer en innovatie. We vinden samen met onze partners lokale oplossingen voor lokale problemen. In de jaren ‘80 begonnen met een ideaal en uitgegroeid tot circulair koploper in Nederland. We hebben een duurzame missie om zoveel mogelijk huishoudelijk plastic afval te redden van de verbrandingsovens en te hergebruiken tot nieuwe producten. Een missie waaraan nog iedere dag met plezier gewerkt wordt.

jaar actief

projecten

kg. moeilijk recyclebaar plastic gered van verbranding

kg. CO2 bespaard

euro omzet in totaal

hart-voor-de-natuur

wij houden van plastic

Waar sommige mensen afval zien, zien wij de grondstof van de 21e eeuw. Een grondstof die onverwoestbaar en daarom hartstikke milieuvriendelijk is. En die nooit opraakt, want het is veelvuldig te hergebruiken. Zelfs verzamelingen van het meest vervuilde en ongesorteerde plastic, geven wij een nieuw leven.

Met onze expertise veranderen we oud plastic in nieuwe duurzame producten. Zo maken we gebruikte kunststof weer waardevol en zijn we samen op weg naar een wereld waarin plastic een duurzaam nieuw leven krijgt.

wij houden van de natuur

In Nederland gooien we jaarlijks alleen 1,3 miljard kilo huishoudelijk plastic afval weg, ieder jaar opnieuw. Een groot deel daarvan gaat regelrecht de natuur in en draagt bij aan het groeiende probleem van plastic soep. Dat is niet alleen vervuilend, maar vooral ook zonde! Want zo gaat er waardevolle grondstof verloren. Ieder stukje plastic is waardevol en wordt opnieuw gebruikt in de producten van Save Plastics. Zo maken wij de wereld van plastic circulair: geen afval maar producten. En na het einde van de levensduur recyclen we het weer en smelten het om tot een nieuw product.

hart-voor-plastic

60% van het plasticafval gaat alsnog de verbrandingsoven in. Zonde!

onze waarden

We blijven ondernemen vanuit ons hart en houden onze waarden hoog.

dienstbaarheid

dienstbaarheid

We go the extra mile to find solutions. Waar een klant een uitdaging heeft, vinden wij duurzame lokale oplossingen. Samen met klanten kijken we naar wat er wél mogelijk is. We zijn ook dienstbaar aan het grotere geheel – aan de samenleving en de planeet. Zo geven wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een eerlijke kans en bouwen we samen bruggen voor een betere toekomst! Over de hele wereld zijn wij betrokken bij circulaire sociale projecten, waar iedereen in de samenleving beter van wordt. De kalligrafie van de grootste dienstbaarheid (Da Fu Wu) ondersteunt ons hierbij.

authenticiteit

Bram (voormalig boswachter) hoorde de oproep – help de aarde! Wij gaan voor een circulaire wereld in woord en daad! We walk the talk & practice what we preach. We werken vanuit het hart en zijn ons bewust dat wij een bijdrage leveren aan het welzijn van de aarde. Werk met de aarde samen en put haar bronnen niet uit. Daarom hebben wij als onze core business huishoudelijk plastic afval hergebruiken en omzetten in duurzame bruikbare producten, om de aarde te ontzien en de vervuiling van de oceanen tegen te gaan. Wij zien (w)aarde!

gewoon-doen

gewoon doen!

Let’s just do it! Waar veel mensen blijven praten over problemen, gaan wij over in actie!! Slechts 2% van alle startups slaagt erin hun missie te voltooien. Wij horen bij deze selecte groep, want we houden van innoveren en aanpakken. Niet te veel nadenken, maar gewoon Ja zeggen en gaandeweg leren en ontwikkelen samen met anderen. Creatie begint bij het idee, en dan starten we gewoon en maken het af tot het tastbaar is. Je moet durven – innoveren en actie ondernemen in vertrouwen. Niet blijven praten, maar Doen!

“Samen voor een circulaire wereld waarin geen plastic afval meer bestaat.”

onze missie

We hebben de roep van de aarde gehoord, en zorgen samen met onze partners voor een circulaire aanpak van de plastic afvalproblemen in de wereld. We hebben dé oplossing gevonden om het huishoudelijk afval dat normaliter de verbrandingsoven in gaat een tweede leven te geven en om te zetten in duurzame producten voor de buitenruimte en infrabouw.

We werken graag samen en circulair. Zo maken wij de mensen bewuster, en de planeet weer groen, duurzaam en gezond.

kalligrafie-Da-Fu-Wu

Dienstbaarheid door te werken met de kalligrafie Da Fu Wu

mensen-save-plastics

Het draait altijd om mensen

Sociale impact. Wij bij Save Plastics zien het als onze plicht om ook sociale impact te maken, door samen te werken met sociale werkplaatsen, mensen met afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen en een tweede kans te geven. En wereldwijd zorgen onze projecten voor meer bewustwording en oplossingen voor lokale problemen dankzij de producten die gemaakt worden in de groene plastic fabrieken en ondersteunen wij sociale projecten in landen zoals India. Zo dragen we graag bij aan een betere samenleving. Voor mensen, door mensen!

prijs­winnende innovatie

Wij zijn nooit uitgeleerd en zoeken dagelijks naar mogelijkheden om onze producten verder te verbeteren. Jaarlijks komen wij met diverse innovatieve aanpassingen van onze producten. Wij kunnen een volledige uitwerking verzorgen van al het benodigde materiaal. Van reken- en tekenwerk, tot het aanleveren van de bestekteksten.

Voor ons is ons innovatieve karakter vanzelfsprekend. Toch valt het op en worden we hiervoor regelmatig beloond met een mooie prijs.

beste Arnhemse onderneming 2019/2020

Circulair hero 2022 Ministerie I&W

finalist Jan Terlouw prijs 2019

expeditie award provincie Flevoland 2022

Parel-award 2024
The Economic Board

team-save-plastics

ons team

We werken met een team enthousiaste wereldverbeteraars en met een flinke dosis Hollandse nuchterheid en vakmanschap. Save plastics is de grondlegger van onder andere Save Living & Plastic Fantastic en steunt hiermee verder onze missie om de wereld vrij van plastic afval te maken.

reach out!

Geinspireerd? Deel je onze waarden? Kunnen we je helpen in jouw uitdaging? Laat het ons weten, we vinden voor alles een lokale circulaire oplossing.

reach out!

Geinspireerd? Deel je onze waarden? Kunnen we je helpen in jouw uitdaging? Laat het ons weten, we vinden voor alles een lokale circulaire oplossing.

Nederland-circulair
pefc-label-pefc30-32-898-pefc-label
logo-nationale-milieudatabase
FSC
PSO-Nederland-Trede-3

Vraag naar onze FSC® of PEFC-gecertificeerde producten.