plastic fantastic

plastic afval, laten we er wat van maken!

Steeds meer mensen denken na over een mogelijke oplossing voor het groeiende plastic afval probleem. Echter heeft dit, tot nu toe, tot weinig werkende oplossingen geleid welke niet alleen inzamelen maar vervolgens ook verwerken en uiteindelijk een nieuwe toepassingen van afval plastic oplevert…

Natuurlijk is het goed dat afval plastic ingezameld wordt, wijk opruim teams, beach clean ups, ocean clean ups enzovoort, maar wat gebeurt er vervolgens mee na inzameling? In de praktijk wordt dit vervolgens verbrand in verbrandingsovens (en omgezet in energie), hetgeen wij zonde vinden, immers is er met de juiste inzet van techniek en expertise nog zoveel van te maken! (en daarna nog 9x opnieuw te recyclen).

machine-plastic-fantastic

aan de slag gegaan droom wordt werkelijkheid

Een groep entrepreneurs is voor “onze droom” aan de slag gegaan om een machine te ontwikkelen die afvalplastic kan omzetten in nuttige producten. Ongeacht waar en hoeveelheid afval plastic, lokaal afval omzetten in nieuwe producten, onze missie was geboren!

In nog geen jaar hebben we in september 2016 een werkende “dream machine” werkend welke vermaalt, extrudeert en perst. Van afval tot een gereed product, van dakpan tot stoel tot paal tot…

wat is plastic fantastic precies?

Plastic Fantastic is een coöperatie opgericht in 2015 door Bram Peters (save plastics), Erik Roelevink (airhunters) en Rik Voerman (Triple Benefit). Wij zijn een samenwerking van ondernemers, wereldverbeteraars en dromers, maar vooral van doeners. Wij helpen iedereen die meer wil doen met plasticafval. Van gemeente tot popfestival, van natuurbeheerders tot avonturiers.

We geloven dat iedereen aan de slag kan met zijn kunststof afval. Daarom hebben we onze eigen mobiele fabriek gebouwd. Hiermee kunnen we op locatie afval direct verwerken tot nieuwe dingen. Op Pinkpop 2018 recycleden we duizenden plastic drinkbekers tot sleutelhangers om te laten zien hoe nuttig oud plastic is. Op www.plasticfantastic.nu lees je meer over onze activiteiten.

plastic-fantastic-team

demonstratie op locatie

Ben je benieuwd hoeveel impact je kunt hebben met producten uit afvalplastic? Graag demonstreren wij de eindeloze mogelijkheden. Bezoek onze inspiratiesessies of kom kijken bij een live-demonstratie van onze mobiele recyclingfabriek.

basecamp-pakket

Basecamp in de klas met Prezi of Kahoot! en een extruder. Met twee personen komt Plastic Fantastic een workshop geven van 45 min. à € 400,-. Scherm, beamer en stroom moeten aanwezig zijn in de klas. De groepsgrootte voor deze workshop bedraagt maximaal 30 kinderen. We produceren in totaal 5 kleine producten voor in de klas. Ter ondersteuning van deze 5 producten, mogen 5 willekeurig gekozen kinderen het team van Plastic Fantastic helpen. Een extra klas of groep kan voor € 75,- per 45 minuten.*

mobiele fabriek-pakket

Voor in totaal 4 uur kan de mobiele fabriek ingezet worden. De kosten zijn € 1250,- incl. cleanup en sorteren.* Tevens staan er twee leden van Plastic Fantastic bij voor de workshop en bediening van de apparatuur. Het voordeel van de mobiele fabriek is dat deze grote groepen aankan. In overleg maken we passende producten.

ontwikkel je eigen product-pakket

Ontwikkel je eigen circulaire product en ga zelf een dagdeel (3 uur) mee produceren (max. 5 personen 16+). Wij leveren de plasticmix. Design en de bouw van de matrijs is op basis van nacalculatie. De gemaakte producten mogen direct meegenomen worden. Totale kosten: € 1750,-.*

plastic route

Is jouw organisatie gevestigd tussen Arnhem en Groenlo en vind jij het ook zonde dat zoveel plasticafval nog steeds wordt verbrand? Wij ook; je kunt er nog zoveel van maken! Daarom zijn wij gestart met een Plastic Route en komen wij jouw plasticafval ophalen om er een nieuw product van te maken. Top, dan kun je meedoen.

* = Onze prijzen zijn exclusief BTW.

Add on in combinatie met 1 t/m 2: spaaractie met doppen
Hiervoor zetten we twee dozen neer, waarin de doppen verzameld kunnen worden. De kosten zijn € 150,- per doos.
Add on in combinatie met 1 t/m 2
Een kunststof bank, bloembak of iets anders via www.kunststofreus.nl met een korting van maximaal € 50,-

reach out!

Geinspireerd? Deel je onze waarden? Kunnen we je helpen in jouw uitdaging? Laat het ons weten, we vinden voor alles een lokale circulaire oplossing.

reach out!

Geinspireerd? Deel je onze waarden? Kunnen we je helpen in jouw uitdaging? Laat het ons weten, we vinden voor alles een lokale circulaire oplossing.

Nederland-circulair
pefc-label-pefc30-32-898-pefc-label
logo-nationale-milieudatabase
FSC
PSO-Nederland-Trede-3

Vraag naar onze FSC® of PEFC-gecertificeerde producten.