Save plastics te gast bij WDE Talk

World Design Embassies (WDE) is een programma van de Dutch Design Foundation. Binnen WDE denken allianties van partners na over de verschillende maatschappelijke uitdagingen van de toekomst. Samen met ontwerpers werken zij aan oplossingen en ontwikkelen ze nieuwe perspectieven voor de wereld van morgen. Een van de thema’s binnen WDE is Rethinking Plastic, waarbij wordt nagedacht over het ontwikkelen van alternatieven, maar ook over het zinvol inzamelen en recyclen van afval plastic.

Onlangs was Bram Peters te gast in Pakhuis de Zwijger voor de WDE Talk Rethinking Plastic om te praten over producten van gerecycled plastic: van bruggen tot lichtmasten en van steigerplanken tot complete huizen. Naast Bram zaten ook Gundega Strauberga en Reinder Bakker aan tafel. Gundega Strauberga spreekt er over haar project Beachcombers (strandjutten) in samenwerking met Healthy Seas, waarbij bewoners van kustplaatsen aangespoelde visnetten vermaken tot manden. Reinder Bakker van Pretty Plastic vertelt hoe hij bekledingsmateriaal ontwikkelde dat afgedankte bouwproducten een tweede leven geeft.

Hieronder bekijk je de livestream van 5 november terug! Vanaf 21 minuut 30 vertelt Bram over zijn ambities voor hergebruik van plastic afval.