Stop de kap van tropisch regenwoud

Deze week was in het nieuws dat uit satellietbeelden is gebleken dat de aarde vorig jaar iedere zes seconden een stuk tropisch regenwoud ter grootte van een voetbalveld verloor. Dat wil zeggen dat in totaal bijna 12 miljoen hectare aan bebost gebied is verdwenen. Zeker 4 miljoen hectare daarvan was “dicht, volwassen” regenwoud. Een zeer zorgwekkende situatie, volgens Mikaela Weisse van Natuurorganisatie¬† Global Forest Watch (bron: artikel NU.nl).

De nog altijd toenemende kap van tropisch regenwoud moet stoppen vinden wij. En er is een alternatief.

gerecycled kunststof als alternatief voor tropisch hardhout

Jaarlijks produceren we in Nederland meer dan 1650 miljoen kilo plastic afval, waarvan 990 miljoen kilo wordt verbrand (bron: saveplastics.nl/milieu-impact). Eveneens een onacceptabele situatie vinden wij, zeker gezien het feit dat gerecycled kunststof een volwaardig alternatief is voor hardhout. Dit laten wij al meer dan 40 jaar laten zien met onze duurzame producten voor de buitenruimte, zoals palen en planken, beschoeiingen, damwanden, banken en bruggen.

start vandaag nog

Ben je benieuwd naar onze aanpak? Neem contact op met ons en ontvang de infographic met achtergrondinformatie over hardhout en gerecycled plastic.

Is je interesse gewekt en wil je nog meer weten, dan organiseren we een (online) meeting.

Infographic mbt hardhout vs gerecycled kunststof