van de straat

Van de Straat. Ik ben een geiten wollen sok, ben altijd aan het werk en alles is uit de hand gelopen. De volgende keer zal ik iets minder open zijn in een interview. 😂😂 Maar wel leuk geschreven door Maartje Brockbernd.

interview

Hier zijn we een groene wand aan het bouwen, zodat de buurt kan genieten van verticaal groen. Deze wand is gemaakt van plastic afval. De bakken worden gevuld met een soort grond, een turfvervanger en ze zijn gekoppeld aan het regenwater. Het is een verantwoord project. Wij hebben onderschat wat dit doet voor de buurt. Mensen vinden het echt heel leuk en wij worden er ook blij van.”

,,Na mijn opleiding ben ik voor mijn vader gaan werken, hij had een bedrijf in kunststoffen. Ik wilde wel iets doen voor de planeet, want eigenlijk ben ik een geitenwollen sok. Dat is helemaal uit de hand gelopen. Inmiddels heb ik vijf bedrijven en het moederbedrijf redt huishoudelijk plastic van de verbranding. Mijn compagnon René Notenbomer (rechts op foto) heb ik leren kennen tijdens een interview voor zijn boek. Na het interview waren we het erover eens dat we wilden samenwerken en dan vooral in combinatie met groen.”

,,Mijn vrouw Marlous doet het sociale aspect van ons bedrijf en dat had ik achteraf wel eerder willen inbouwen. Ik wilde bouwen, plastic redden, verkopen en dat sociale heb ik onderschat. Vorig jaar hebben mijn vrouw en ik besloten dat we de weekenden niet meer scheiden van doordeweekse dagen. We zijn gewoon altijd aan het werk, maar tijdens het werk zijn we ook met privédingen bezig. We laten dat gewoon los.”

,,We wonen op tijdelijke grond in een plastic antikraakhuis in de buurt van Arnhem. Een midi house, van 75 vierkante meter en daar wonen we met onze kinderen, een hond en een kat. We mochten er drie jaar staan, maar we wonen er al vier. Over een tijdje gaan we weer ergens anders heen. Mijn vrouw kun je niet blijer maken, ik ben iets minder avontuurlijk. Maar ik bouw alles weer en dat is een mooie balans.”

‘Hier kan het wel’
,,In Dordrecht hebben we ook een plastic tiny house geleverd aan Yuverta. De gemeente Dordrecht heeft ook een aantal bruggen van ons staan. Het zou fijn zijn als er wat minder regeltjes zijn, in het algemeen. Voordat iets loopt, dat duurt vijf jaar. Wij kunnen die tijd uitzitten, maar start-ups met echt goede ideeën, die komen niet verder. De gemeente heeft in dit project meegedacht, dus hier kan het wel.”