Arnhem krijgt eerste kantoor van afval plastic ter wereld

Ondernemerscollectief Plastic Fantastic bouwt in Arnhem een kantoor van afval plastic. “Het wordt het eerste kantoor van afval plastic ter wereld”, stellen de initiatiefnemers Erik Roelevink en Bram Peters. Coöperatie Plastic Fantastic hoopt hiermee wereldwijd een revolutie te ontketenen in de strijd tegen ‘de plastic soup’ op de aardbol.

Het kantoor van de pioniers moet verrijzen op een aanlegsteiger bij de voormalige ‘Akzohaven’ van Industriepark Kleefse Waard (IPKW) aan de Neder-Rijn, zes meter boven het water. Het moet in het voorjaar klaar zijn.

“Het gaat om een bescheiden kantoor van 60 vierkante meter”, vertelt Roelevink. Het is bestemd voor Airhunters, het succesvolle servicebedrijf in de transportsector dat Roelevink leidt. “Wij regelen dat bedrijven met hun producten kunnen meeliften in vrachtwagens die maar voor een deel beladen zijn.”

Direct na de bouw van Airhunters Dock Office volgt de bouw van een klein huis. “Daarbij maken we gebruik van alles wat we geleerd hebben van de bouw van het kantoor”, vervolgt Roelevink. “Het kleine huis wordt een verbeterde versie.”

Lees verder: de Gelderlander
Fotografie: Erik van ‘t Hullenaar