bouwen met duurzaam materiaal gemaakt van 100% kunststofafval

duurzaam en gemakkelijk verwerkbaar

Gerycled plastic is dé nieuwe bouwstof van de 21e eeuw. Een grondstof die onverwoestbaar en daarom hartstikke milieuvriendelijk is. Het plastic afval is er nou eenmaal, dus je kunt het net zo goed gebruiken. Al ruim 30 jaar gebruiken wij IEM technologie (intrusie extrusie moulding) om gebruikt huishoudelijk afval plastic om te smelten tot bruikbare producten. Het eindresultaat; producten die duurzaam zijn, niet afbreken en even gemakkelijk bewerkbaar zijn als hout. Een logische keuze voor een duurzame toekomst.

R

onderhoudsvrij, levenslange garantie

R

geen rot of gladheid, splintert niet

R

eenvoudig te reinigen

R

uitstraling en verwerkbaarheid gelijk aan hout

waterbouw-save-plastics

grond- weg & waterbouw

Onze producten zijn gemaakt van huishoudelijk plastic afval (PP en PE) dat verwerkt is tot een duurzame harde kunststof. Zo zijn ze uitermate geschikt voor de grond, weg- en waterbouw, bijvoorbeeld als beschoeiing, brug of woning, Ze voldoen aan de Europese normen om te bouwen in de openbare ruimte en zijn volledig veilig. Vooral goed toepasbaar op- en nabij water en onder de grond, omdat het goed overweg kan met vocht en tegen een stootje kan.

beschoeiing-save-plastics

beschoeiing

damwanden-save-plastics

damwanden

gordingen-wrijfstijlen-van-save-plastics

gordingen en wrijfstijlen

staalversterkte-onderliggers-save-plastics

staalversterkte onderliggers

kunststof-balken

steigers

combipalen-save-plastics

combi-palen

natuurbouw-save-plastics

natuurbouw

Kunststof in de natuur klinkt raar, maar het is juist heel milieu vriendelijk. Het slijt niet, dus er komen geen microplastics vrij tijdens gebruik en alles wordt prefab uitgeleverd, zodat er niet meer geboord of gezaagd hoeft te worden. De natuur zo min mogelijk verstoren tijdens de bouw is heel belangrijk. Een robuuste vlonder, die niet glad wordt en geen onderhoud vergt en oogt zoals hout. Bovendien kunnen onze producten nadat hun levensduur verstreken is, opnieuw worden omgesmolten tot nieuwe producten. Een circulaire oplossing voor nu en in de toekomst. Daar worden wij en onze aarde blij van!

vlonders-save-plastics

vlonders

damwanden-save-plastics

damwanden

palen-planken-save-plastics

palen en planken

staalversterkte-onderliggers-save-plastics

staalversterkte onderliggers

semi-verharding-save-plastics

semiverharding

buitentoepassingen-save-plastics

en alle andere buiten­toepassingen

Kunststof is te gebruiken voor heel veel verschillende buiten toepassingen. Onze community verrast ons telkens weer met hele mooie innovatieve projectoplossingen. Denk bijvoorbeeld aan een moestuinbak, geveltuintje, kippenhok, statafel of vijverranden. Kom kijken welke oplossingen we hebben voor jouw project!
staalversterkte-onderliggers

combineer de beste eigen­schappen

Soms is het nodig om producten te verstevigen, bijvoorbeeld als ze gebruikt moeten worden als onderliggers voor bruggen of als gording voor een damwand. In dat geval leggen we bewapeningsstaal in de matrijzen en produceren we producten die soms wel 20 keer zo sterk zijn. Of we voegen vezels toe zodat de producten minderen krimpen en uitzetten. Met onze IEM technologie kunnen we per project bekijken welke versterking nodig is voor het ideale product in levensduur en milieu prestatie.
Save-Plastics-team

samen bedenken we de beste oplossingen

Samen met onze klanten denken we graag mee over duurzame en creatieve oplossingen. Zo is bij ons nooit iets onmogelijk, maar gaan wij de uitdaging aan om met elkaar een goede oplossing te vinden. Omdat iets nooit eerder is gedaan betekent niet dat het niet kan. Als iets niet linksom kan, gaan wij graag rechtsom of omgekeerd. Daag ons uit met jouw idee!

team-save-plastics

bekijk onze webshop voor alle producten

Innovatief, gebruiksvriendelijk en slijtvast! #Save_plastics

reach out!

Geinspireerd? Deel je onze waarden? Kunnen we je helpen in jouw uitdaging? Laat het ons weten, we vinden voor alles een lokale circulaire oplossing.

reach out!

Geinspireerd? Deel je onze waarden? Kunnen we je helpen in jouw uitdaging? Laat het ons weten, we vinden voor alles een lokale circulaire oplossing.

Nederland-circulair
pefc-label-pefc30-32-898-pefc-label
logo-nationale-milieudatabase
FSC
PSO-Nederland-Trede-3

Vraag naar onze FSC® of PEFC-gecertificeerde producten.