Save Plastics introduceert het Plastic Beach House op Floriade Expo 2022

Hout, staal en beton worden steeds schaarser. Met de stijgende prijzen van traditionele bouwmaterialen groeit de interesse naar circulaire grondstoffen. Met het Plastic Beach House bewijst Save Plastics op de Floriade Expo dat je huizen kunt bouwen van restmix afvalplastic: onderhoudsarm, comfortabel en super duurzaam. En bovenal: onbeperkt leverbaar!

Temidden van een duinlandschap en omgeven door helmgras staat in de Almeerse polder een strandhuis geheel gemaakt van restmix afvalplastics. Samen met gemeente Almere en oud-ingenieur Cees Tadema is Save Plastics erin geslaagd om deze ´nieuwe´ grondstoffen te redden van de stookoven en om te smelten tot circulaire bouwelementen. Daarmee bewijzen de Saviors opnieuw hoe je van een probleem een kans maakt. Plastic afval is niet schaars en milieuvriendelijker dan veel andere bouwmaterialen. Dus waarom zou je daar geen huis van maken?

verhuis je woning

Hoe nieuw is wonen in plastic afval? Bram Peters, captain plastic bij Save Plastics: “Eigenlijk is het Plastic Beach House een doorontwikkeling van mijn eigen huis. Samen met mijn vrouw en twee kinderen wonen we alweer twee jaar in een plastic huis. Bijna alles is circulair, tot de keuken aan toe. En door de zeer hoge isolatiewaarde zijn we compleet gasloos, erg fijn op dit moment”. De woning van Bram staat in Oosterbeek, vlakbij Arnhem, maar gaat in de nabije toekomst verhuizen. Want naast herbruikbaarheid is flexibiliteit een van de grote voordelen van deze nieuwe woontrend. Je huis is waar jij wilt zijn.

onbeperkt leverbaar

Binnenkort kan je op meerdere plekken in Nederland plastic huizen ontdekken. Ze passen uitstekend in een duurzame leefomgeving. Bram: “We zijn nu bezig met een serie Save Cabins, gemaakt van plastic afval dat we gered hebben uit de Noordzee. We vinden dat afval zo weinig mogelijk mag reizen, dus maken we onze woningen bij voorkeur van regionaal afval.” Ondermeer aangewakkerd door woningnood en de schaarste op de traditionele grondstoffenmarkt is de vraag enorm. Bram: “Helaas is er plastic afval in overvloed. Maar in deze markt van tekorten is dat gelijktijdig een zegen.”

beleef het nu zelf

Wil je zelf zien hoe een huis van afvalplastic eruit ziet? Bezoek dan het Plastic Beach House van Save Plastics vanaf 14 april tot 09 oktober 2022 op de Floriade Expo in Almere: Utopia Island, Oranje, nummer 23. Aanmelden en tickets via www.floriade.com of bezoek onze pagina Floriade op www.saveplastics.nl/floriade.