save plastics wint de 22e Parel-award

save plastics is een pionier in het recyclen van huishoudelijk plastic afval. Met innovatieve methoden en een sociale benadering transformeert het bedrijf afval in waardevolle grondstoffen.

Parel-award 2024

Op 11 juni 2024 ontving save plastics de Parel-award, uitgereikt door Nermina Kundić, wethouder duurzame bedrijven in Arnhem. Kundić prees het bedrijf voor de duurzame en sociale impact van hun werk, waarmee ze Arnhem extra glans geven.

van afval naar grondstof

save plastics ziet huishoudelijk plastic afval als een waardevolle grondstof voor duurzame producten, zoals steigers, bruggen, bankjes, lantaarnpalen en woningen. Voorbeelden hiervan zijn de Save Home, Save Cabin en de nieuwe Save Stee.

groene plastic fabrieken

Onze Groene Plastic Fabriek in de regio Arnhem-Nijmegen onderzoekt oplossingen voor moeilijk recyclebare plastics. Dit vermindert CO2-uitstoot en geeft afgedankt kunststof een nieuw leven. Wereldwijd zijn er meerdere Groene Plastic Fabrieken en gemeenten tonen interesse in deze aanpak.

lokale en wereldwijde impact

save plastics beperkt CO2-uitstoot door lokaal plastic afval te verwerken. In India werken we met vissersdorpen om gehandicapte jongeren als ‘plastic managers’ te betrekken, wat de gemeenschap versterkt en economische kansen biedt.

sociale en educatieve missie

Ongeveer de helft van onze medewerkers heeft een afstand tot de arbeidsmarkt, wat ons de hoogste sociale bedrijfscertificering in Nederland opleverde. We voeren educatieve projecten uit in binnen- en buitenland om bewustzijn over plastic recycling te vergroten.

Save-Plastics-economic-board

toekomstvisie

save plastics blijft innoveren en samenwerken om een wereld zonder plastic te realiseren. Wij zijn dankbaar voor de Parel-award en blijven ons inzetten voor duurzaamheid, sociale innovatie en bewustwording.

Lees het artikel op de website van The Economic Board