Verkoop Save Home

Na vier jaar zeer comfortabel gewoond te hebben in onze  unieke natuur inclusieve en sfeervolle Save Home, bieden we hem te koop aan.

Niet omdat we er niet meer prettig in wonen, maar omdat we nieuwe Save Homes aan het bouwen zijn en het tijd is voor een volgend avontuur. Het was tenslotte een Demo woning, die bewijst dat wonen in een huis gemaakt van 100% plastic huisvuil en hout een vrij en luxueus gevoel geeft. De architectonische woning is de eerste plastic woning ter wereld en het is plug and play, inclusief alle installaties en interieur. Je hoeft het alleen maar te vervoeren met een dieplader. Word jij de nieuwe eigenaar van deze beroemde Save Home van Nederlandse architectuur?

Zie ook:
saveplastics.nl/wonen
savehome.nl

Een unieke woning

Onze Save Home staat momenteel in Oosterbeek met een tijdelijke omgevingsvergunning. Dit is Nederlands eerste officiële vergunde huis gebouwd van 100% gerecycled kunststof, het is bijna historisch erfgoed! Na koop moet het verplaatst worden, we verkopen het zonder de grond. Het voldoet aan de eisen van het Bouwbesluit voor permanente omgevingsvergunning. En voldoet aan de BENG norm. Het is meer een mini-villa dan een recreatiewoning met bijna 75m² woonoppervlak. Het huis heeft een isolatiewaarde van 9+ met aluminium puien, triple glas en elektrische zonwering. Het wooncomfort is hoog, het wordt ’s winters bijna nooit kouder dan 14 graden in huis. Ook al is de pelletkachel de hele nacht uit.

Een verhalen huis

Door de speciale inrichting is de Save Home een verhalen huis. De gordijnen zijn bijvoorbeeld gemaakt van gerecycled kunststof. De keuken speciaal ontworpen en handgemaakt  van oude gebinten uit een boerderij in Twente. Het huis komt inclusief alle installaties, interieur en apparatuur (zie specificaties). De robuuste Ivar pelletkachel verwarmt het gehele huis en in hartje winter zorgen kleine elektrische gevelkacheltjes voor extra verwarming op de slaapkamers.

De ruime in delen verplaatsbare veranda gemaakt van 100% gerecycled plastic rondom de woning zorgen voor een unieke ervaring. Nooit meer glad en geen onderhoud! De zonnepanelen leveren benodigde energie en er is gemakkelijk een accu op aan te sluiten. Het is ecologisch verantwoord gebouwd met duurzame bouwmaterialen zoals van buiten volledig 100% gerecycled onderhoudsarme plastic panelen. Van een thermisch verduurzaamde en onderhoudsarme houten afwerking binnen en een marmoleum vloer. De badkamer is onlangs geheel vernieuwd en heeft een goede afzuiging. Er zijn 3 ruime slaapkamers, een woonkamer en  woonkeuken. Een aparte ruimte voor wasmachine en droger. De Save Home is onder architectonisch ontwerp gebouwd en heeft door de hoge plafonds (4m max.) en zijn prachtige zichtlijnen overal veel lichtinval.

Maak een afspraak voor een bezichtiging als je antwoord hebt op de volgende vragen:

  • Heb je een plek voor de Save Home?
  • Wat spreekt jou aan in het huis?
  • Kan je het financieren?
  • Heb je nagedacht over transport?
plastic-huis-binnenstebuiten

De Save Home heeft de afgelopen jaren zeer veel aandacht gehad in de media. Hieronder een selectie hieruit:

Afmetingen:

Per unit zijn de buitenmaten ca. 7 x 4,5 m1. Totale bruto vloeroppervlak binnen ca. 75 m2 en ca. 219 m3 inhoud.  De units worden geschakeld aan elkaar gekoppeld, waardoor bijvoorbeeld 3 units gezamenlijk een afmeting van 8,5 x 13,5 meter kunnen beslaan. De units zijn voorzien van een schuin dak. Het hoogste punt is 4 meter. Op het dak zijn 4 hijspunten per unit. Gewicht ca. 10-12 ton per unit. De stelconplaten worden los meegeleverd. Transport:3 diepladers + kraan.

Installatie:

Pallet kachel Ivar7, Fuyitsu atlantic Airconditioning  , WTW instalatie  Orcon balansventilatie,  Hue verlichtingsysteem, Hager groepenkast incl. slimme meter, 4 zonnepalen incl. inverter, warmwaterboiler 120 l, Bosch koel-vries inbouw, inductie AEG.

Interieur:

Marmoleum vloer, inbouwkasten (timmerwerk), circulaire keuken eiken (compleet), badkamer (compleet vernieuwd 01-2024) inloopdouche, spiegel en toilet, gordijnen (gerecyeld kunststof) rondom, 7 deuren, wandbekleding deels kurk en glasvliesbehang.

Exterieur:

Elektrische zonnewering complete zuidzijde, gevelbekleding van gerecycled kunststof, rondom het huis vlonders (gerecycled kunststof), triple, multilayer beglazing met onderhoudsvrije aluminium puien en deuren.

E-mail: marlous@saveplastics.nl

Telefoon: 0653149687