wonen

duurzaam wonen in plastic

Save plastics introduceert een woning die verplaatsbaar en zelfvoorzienend kan zijn, geproduceerd met lokaal afvalplastic. De save home is het eerste huis dat de vier elementen van ‘goed groen wonen’ combineert: comfort & veiligheid, zelfvoorziening, mobiliteit en lokaal circulaire productie.

De save home is een verplaatsbare woning die niks inboet op luxe en comfort. De woning bestaat uit losse units die naar wens kunnen worden geschakeld. Dankzij o.a. slimme plaatsing, goede isolatie, zonnecollectoren en de nieuwste technologieën kan de woning zelfvoorzienend zijn. Waar mogelijk wordt 100% gerecycled plastic gebruikt. Zo wordt de gevel volledig bekleed met kunststof alsmede het buitenterras. Overige gebruikte materialen zijn zo duurzaam mogelijk.

plastic-huis

het wonen van de toekomst

Met onze save home willen we lokaal plastic afval koppelen aan de groeiende wens om flexibel te wonen, werken en dichtbij de natuur te leven. Waar anderen in afval een probleem zien, zien wij hét bouwmateriaal van de 21ste eeuw, uitermate geschikt voor de buitenruimte en woningbouw. Wij weten dat wat we nú doen een imprint heeft op de aarde en de toekomst van onze kinderen, daarom bouwen wij bewust mee aan circulaire en duurzame woningen. Bekijk wat we al hebben gebouwd.

duurzame luxe

De mogelijkheden voor bouwen met gerecycled kunststof zijn eindeloos. Ons duurzame alternatief doet absoluut niet onder voor ander bouwmateriaal, en maakt zelfs een luxe uitstraling mogelijk. Het ontwerp en design van onze save living homes zijn afgestemd op gebruiksvriendelijkheid en omgeving. Blijf dicht bij de natuur en leef bewust. Kies zelf waar je wilt wonen en laat de luxe details aan ons over.

interieur-plastic-huis

save cabin

In 2022 gingen wij samen met onze partner Daily cabin de uitdaging aan om van 100% gerecycled huishoudafval plastic een tiny house te bouwen, en met groot succes. Het Tiny House is gebouwd met meer dan 800 kilo gerecycled plastic. De mogelijkheden voor bewust woningbouw zijn eindeloos met deze duurzame en makkelijk verwerkbare grondstof. Wij nodigen je uit mee te denken waar nog meer creatieve oplossingen nodig zijn in de huidige woning- en waterbouw of infrastructuur.

Save-Cabin
save-plastics-beachhouse

beach house

Het Plastic Beach House is gemaakt van het moeilijk recyclebaar plastic. Dit laagwaardig plastic afval verdwijnt in grote hoeveelheden in de natuur. Samen met oud-ingenieur Cees Tadema is een plastic bouwblok ontwikkeld die je zelf kunt stapelen. In het prototype save-tasta huisje van 20m² is in totaal 7.482 kg plastic afval verwerkt. Dit staat gelijk aan circa 5 miljoen boterhamzakjes. En door te kiezen voor het recyclen van afval plastic in plaats van verbranden, wordt 7.419 kg aan CO2-uitstoot bespaard. Dat is evenveel als 62.352 km rijden met een personenauto. Samen circulair, voor een Save en Bewuste toekomst. #we_save

plastic-beach-house

reach out!

Geinspireerd? Deel je onze waarden? Kunnen we je helpen in jouw uitdaging? Laat het ons weten, we vinden voor alles een lokale circulaire oplossing.

reach out!

Geinspireerd? Deel je onze waarden? Kunnen we je helpen in jouw uitdaging? Laat het ons weten, we vinden voor alles een lokale circulaire oplossing.

NL-greenlabel
Nederland-circulair
pefc-label-pefc30-32-898-pefc-label
logo-nationale-milieudatabase
FSC
PSO-Nederland-Trede-3

Vraag naar onze FSC® of PEFC-gecertificeerde producten.