Save Plastics en Save Lodge werken samen aan een leefbare wereld

Save Plastics produceert circulaire bloembakken voor Save Lodge. Dat gebeurt in de Groene Plastic Fabriek in Arnhem. Beide bedrijven zijn verbonden door een gedeelde missie om werk te maken van een leefbare wereld. Samen geven ze grijze, groene en blauwe reststromen een hoogwaardig tweede leven. Daarmee komt 35 jaar circulaire praktijkervaring prachtig tot bloei.

Grijs, groen en blauw

In de Groene Plastic Fabriek rollen de stapelbare bloembakken gestaag van de band. Save Lodge vergroent daarmee steden verticaal. De Save Wall (groene voorzetgevel), de Save Lodge (natuurinclusieve berging) en de Save Divider Wall (groene scheidingswand) worden gemaakt van regionaal plastic restmixafval dat gered wordt uit de verbrandingsoven. René Notenbomer: ‘Onze stapelbare bloembakken vullen we met turfvrije tuinaarde gemaakt van gefermenteerd groenafval. En we poten er bij voorkeur winterharde en inheemse planten in, goed voor de biodiversiteit’. De productie van turfvrij substraat verzorgt het dochterbedrijf HumusGuru.nl. De verticale tuinen zijn eenvoudig uit te breiden met  computergestuurde irrigatie, het liefst met opgevangen regenwater of oppervlaktewater. En zo krijgen grijze, groene en blauwe reststromen een hoogwaardig tweede leven.

Bloembakken-save-lodge

Significante impact

Save Plastics zet zich in om huishoudelijk plastic afval te redden van de verbrandingsovens. Bram Peters, eigenaar van Save Plastics: ‘We geloven dat plastic niet alleen een probleem is, maar ook deel kan uitmaken van de oplossing. Door gerecycled plastic te hergebruiken voor nieuwe producten, verminderen we de CO2-uitstoot en verminderen we de vraag naar nieuwe bouwmaterialen.’ Hierdoor draagt Save Plastics bij aan de verschuiving naar een circulaire economie en een duurzamere toekomst. Marlous de Bordes: ‘Inmiddels redden we jaarlijkse enkele miljoenen kilo’s restmixplastic. Daarmee leveren we een significante bijdrage aan de reductie van de CO2 uitstoot. De samenwerking tussen Save Plastics en Save Lodge is voor ons van onschatbare waarde.’

Terwijl Save Plastics zich richt op het hergebruiken van plastic afval, maakt Save Lodge optimaal gebruik van de gerecyclede materialen om steden verticaal te vergroenen. De Groene Plastic Fabriek is een cruciale schakel in dit proces. Met deze samenwerking maken Save Plastics en Save Lodge samen werk van een leefbare wereld.